Vleespakket weer te bestellen
Binnenkort (januari 2022) zijn er weer vleespakketten te bestellen! Ze worden leverbaar in 5 en 10 kg pakketten.
Ieder pakket is samengesteld uit diverse producten.
Nadere informatie volgt!
Binnenkort (januari 2022) zijn er weer vleespakketten te bestellen! Ze worden leverbaar in 5 en 10 kg pakketten.
Ieder pakket is samengesteld uit diverse producten.
Nadere informatie volgt!
Ken je het nog: grootmoeders heerlijke stoofvlees oftewel draadjesvlees? Lastig te bereiden? Helemaal niet. Hieronder vind je een simpel maar zeer smakelijk recepten waarvoor je weinig hoeft te doen: tweemaal 5 minuten in de keuken, verder doet het fornuis het werk.
Recept voor Grootmoeders stoofvlees met stoofpeertjes
Bereidingstijd: 2 x 5 minuten
Stooftijd: 3 uur
Ingrediënten voor 2 personen
– 300 gram stoofvlees (Lauwersland Natuurvlees)
– klontje braadboter
– 1 bouillonblokje
– ca. 2 dl water
– ca. 3 dl rode wijn (bijv. restje van de vorige avond)
– 1 verpakking voorgekookte krieltjes (koelvak supermarkt)
Laat het stoofvlees ontdooien, bij voorkeur in de koelkast. Bij tijdgebrek kun je het in de magnetron ontdooien, maar haal het vlees er dan wel meteen uit zodra het ontdooid is; voorkom dat het warm wordt in de magnetron.
Verwarm het water in de waterkoker. Giet het in een maatbeker en voeg het bouillonblokje toe. Voeg de rode wijn toe aan de maatbeker.
Smelt de braadboter in een braadpan. Schroei het vlees aan beide kanten dicht op middelhoog vuur (dit gaat heel snel). Zet daarna het vuur laag.
Schenk het mengsel van bouillon en rode wijn bij het vlees in de pan en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en dek de pan af. Laat 3 uur zachtjes doorkoken; controleer een of twee keer of de vloeistof nog kookt.
Ongeveer een kwartier voordat de 3 uur kooktijd is verstreken: breng de krieltjes in een pan water aan de kook en houd de kooktijd op de verpakking aan. Breng de stoofpeertjes aan de kook.
Serveer de krieltjes en stoofpeertjes met het stoofvlees, eventueel met een beetje fritessaus erbij. Eet smakelijk!
TIPS:
– Het is belangrijk dat stoofvlees geen ‘temperatuurschok’ krijgt en dat het vuur niet te hoog staat, want dan wordt het minder zacht. Bij plotselinge temperatuurwisselingen ‘schrikt’ het vlees en wordt het bindweefsel taai. Bij gelijkmatige, langdurige verhitting maakt dit bindweefsel het vlees juist botermals. Het is daarom van belang dat het vlees niet te lang in de magnetron ligt bij het ontdooien en dat de hete bouillon wordt aangelengd met koude wijn. (Giet dus NIET eerst de hete bouillon bij het vlees en daarna de wijn!)
– Voor een kruidiger smaak kun je specerijen aan het vlees toevoegen, bijvoorbeeld kruidnagel, peper en laurier. Zout is niet nodig: de bouillon bevat al zout.